Græskar stammer fra græskarplanten, hvor selve græskarret er frugten. Kernerne i græskarret kan bruges til at udvinde græskarkerneolie. Kernerne er fulde af proteiner, fibre og mineraler som magnesium. Græskarkerneolien har en mild nøddesmag og kan sagtens bruges i salater. Den er derfor et godt supplement til de andre madolier i køkkenet.
Det er vigtigt at du opbevarer din madolie korrekt, for at bevare oliens smag og egenskaber. Selvom du kan fristes til at opbevare olien på køkkenbordet, så kan netop lyset være med til at fremme iltningen (oxideringen) af olien, som dermed bliver harsk. Hvis olien bliver harsk, smager den ikke længere godt og du kan …
Hvad er solsikkeolie, hvor stammer det fra og hvordan bruger man den som madolie? Læs mere her og bliv klogere.
Hvad er vindruekerneolie, hvor stammer det fra og hvordan bruger man den som madolie?
Læs mere her og bliv klogere.
Hvad er jomfru olivenkerneolie, hvor stammer det fra og hvordan bruger man den som madolie?
Læs mere her og bliv klogere.
Hvad er ekstra jomfru olivenkerneolie, hvor stammer det fra og hvordan bruger man den som madolie?
Læs mere her og bliv klogere.