Madolie.dk Alt om madolier
    • Velkommen hos Madolie.dk
    • Madolie-guide
    • Artikler
    • Ordbog
    • Kontakt

Hvad er vindruekerneolie?

13. oktober 2019|
Madolie.dk
| 0 Comments
Sidebar

Søg

Artikler

  • Hvad er græskarkerneolie? 6. marts 2020
  • Sådan opbevarer du bedst din madolie 13. februar 2020
  • Ekstra jomfruolivenolier dumper i test 4. december 2019
  • Hvad er solsikkeolie? 13. oktober 2019
  • Hvad er vindruekerneolie? 13. oktober 2019

Vindruekerneolie udvindes af kernerne i vindruer og fås som både som kold- og varmpresset.

Den koldpressede olie har en lidt bitter, men mild smag. Derfor er den velegnet til mayonnaisse og dressinger, ligesom den kan bruges til pandestegning og bagning.

Den er dog ikke god til friturestegning, da den som andre olier, ikke tåler de høje temperaturer, hvor den har en tendens til at blive harsk.

Der findes også en såkaldt ekstraheret udgave af vindruekerneolie, hvor man tilsætter opløsningsmidler, for at få olien ud af vindruekernerne. Denne udgave giver normalt et bedre udbytte end den pressede udgave, men opløsningsmidlerne skal fjernes igen med en rensning.

Vælger du at bruge den ekstraherede udgave, bør du tilsætte dine egne krydderier for at give smag til olien, da olien i sig selv ikke rigtig smager af noget. Derfor kan du med fordel bruge den som en basisolie til en salat.

madolie vindrue vindruekerne

« Hvad er jomfru olivenolie?
Hvad er solsikkeolie? »

Theme by The WP Club | Proudly powered by WordPress